‹ Terug naar het overzicht

 ‘Wat doen Daniel en Marlies?vraag je je misschien af. Of niet. Maar zo ja, dan vinden we dat een hele goede vraag. ;)

We zijn vrijwillige zendelingen die hun levens hebben toegewijd aan zending en gebed. En dit is wat we doen en wat er in ons hart leeft:

Er is groot onrecht in de wereld. We kunnen dat allemaal zien. Maar Jezus vraagt ons om meer te doen dan observaties maken. Hij vroeg ons om waakzaam te zijn EN te bidden.

Op een dag dat Jezus in het Midden Oosten rondliep zag Hij een grote menigte die er uitgeput en hulpeloos uitzagen, als schapen zonder herder. En vanuit een diep gevoel van medelijden gaf hij als reactie op de nood zijn discipelen de opdracht om te bidden:

Vraag dus de eigenaar van de oogst of hij arbeiders wil sturen om de oogst binnen te halen. (Matt. 9:38)

Andrew Murray gaf het volgende commentaar op deze bijbeltekst:

‘De man die de kerk mobiliseert om te bidden maakt de grootste contributie in het bereiken van de wereld met het evangelie in de geschiedenis.’

Wij wonen in Kansas City en werken vanuit de IHOPKC zending-basis waar we deel zijn van het leiderschapsteam. In het hart van onze zending basis is een ruimte waar letterlijk dag en nacht gebeden wordt voor gerechtigheid op aarde. (zie ihopkc.org)

Wij houden van gebed en aanbidding. Het is waar onze harten tot leven komen. Waar onze theologie een ervaring wordt.

Wat een voorrecht en vreugde vinden we in onze relatie met een Vader die reageert op onze stem. We geloven dat gebed de primaire manier is waardoor God zijn wil op aarde volbrengt. We werken in gebed voor rechtvaardigheid op aarde en opwekking in de kerk.

‘De enigste persoon die het lef heeft een koning om 3 uur ’s ochtends wakker te maken voor een glas water is een kind. We hebben die toegang.’ – Tim Keller

Dit zijn spannende dagen waarin we leven. Ja, er gebeuren vreselijke dingen op aarde. En op een grotere schaal dan ooit tevoren. Maar het is in deze omstandigheden dat het licht het sterkst schijnt. Ik geloof dat voor de kerk, de beste tijd voor ons ligt. Er komt een tijd van grote oogst en opwekking.

De wereldwijde gebedsbeweging groeit exponentieel. Het verleent kracht aan de voortgang van de zendingsbeweging.

En terwijl God de harten van Zijn mensen verovert, bereid Hij de kerk voor op de uitdagingen en mogelijkheden die voor ons liggen. Jezus komt terug voor een glorieuze kerk. Een erfenis vanuit elk volk op aarde.

Wij geloven helemaal in het verhaal dat God aan het schrijven is en ons deel eraan bijdragen. En dus, in ons dagelijks leven trainen we jongeren om een levensstijl van gebed en zending uit te dragen. In de afgelopen 20 jaar hebben we jongeren opgeroepen tot liefde voor God, gebed voor opwekking, en bewogenheid voor de armen.

Toen wij vanuit Kitale (Kenya) naar Kansas City verhuisden zei God tegen ons dat we Afrika beter zullen kunnen dienen vanuit deze nieuwe plek. We houden van de verschillende landen en culturen en vooral van Afrika. Het is een deel van onze levens geworden. En vanuit deze plaats in Kansas City, door gebed, in ons reizen en door het trainen en uitzenden van zendelingen proberen we trouw te zijn aan waartoe God ons geroepen heeft. Om levens te leiden van gebed, gerechtigheid en verkondiging.

Zoals ik al zei aan het begin: wij zijn vrijwillige zendelingen die hun leven toegewijd hebben aan zending en gebed. Dit werk kunnen we doen door de vrijgevigheid van trouwe vrienden en familie wiens harten geven om de voorgang van het evangelie in deze gebroken wereld. En hier zijn we enorm dankbaar voor.

Met liefde,


Daniel & Marlies