‹ Terug naar het overzicht

We zijn zo emorn dankbaar voor iedereen die zo vrijgevig was en ons geholpen heeft onze zomer trip naar Kenia en Nederland mogelijk te maken!!! Hier een aantal gedachten van mijn hart wat vol is, ook al is het moeilijk de woorden te vinden dit precies in een 'blog' te verwoorden....

Het was een vreemde gewaarwording thuis te zijn, maar niet meer ons eigen huis te hebben en terug te komen bij familie maar toch 2 nieuwe babies aan elkaar te moeten voorstellen! (onze David en hun Asaph - van Mwangi en Pauline). Echte vrienden waar je zo op je gemak bij kunt zijn, alsof het net de dag van gisteren was dat we Kenia verlieten.

Onze zomer in Kenia is geweldig geweest..

Heerlijke lachende gezichten te zien van de BidiiHome kinderen en hun ouders Ruth &  Zacharia.

Mooie nieuwe babies kunnen vasthouden, waar God een bestemming voor heeft, zoveel dromen allemaal verpakt in heerlijk kleine babytjes die ik het voorrecht had vast te kunnen houden. In hun mama's ogen zie ik de trots, maar ook de opluchting dat er zorg en liefde is... Gelukkig weer 1 meer die gered werd uit armoede, uit misbruik dat zo diepe wonden achter zich laat, gered uit de klauwen van de duivel die probeerde haar te verwoesten en het kleine leven in haar. 

Mooie Esther's wiens ogen schijnen met hoop.

Voor de 3 nieuwe meisjes; Rose, Purity en Theresa is er al een kleine schimmering van hoop in hun ogen waar te nemen.... voorzichtig durven ze weer te dromen, durven ze weer te hopen en durven ze angst die ze vastbindt langzaam los te laten. In plaats daarvan zie je de vrijheid naar voren komen die nu hun harten opent met een lied van bevrijding, verlossing, verademing. Zo ontzettend blij te zien dat hun harten zich naar de Koning keren: die verlost, die hen Zijn dochters noemt. Esther's die hun bestemming uitwandelen. Voor een tijd als deze.

Een trots als ik ons team zie waar we al meer dan 10 jaar mee 'gereisd' hebben, die nu kerken overzien in een voorheen onbereikte bevolkingsgroep.  Een trots, als ik zie dat de bedrijfjes uit de grond komen en daarmee de reis naar zelf voorziening voor onze huizen/projecten een grote stap neemt. Niet zozeer huizen of projecten, maar een thuis voor kinderen, babies en hun tienermoeders, die nu leven zien, bestemming, hoop en liefde. Waar knuffels veilig zijn en zorg zonder agenda gegeven wordt. 

Een trots als ik zie dat leiderschap aan het ontwikkelen is en het teamwork en een gevoel van eigenschap bij Mwangi en Pauline zo overduidelijk te zien is over de basis. Mijn hart is overweldigd met de kwaliteiten die ik zie in hen als mensen, als leiders en hoe ze zo ontzettend veel liefde weten uit te delen.

Middenin financiele uitdagingen, hebben we gezien hoe de Heer voorziet. Middenin de pijn van het verlies van familie die hen verlaat (De Hoogteijlings dus...) namen ze de riemen in handen en durfden weer opnieuw te dromen. 

Mijn hart is overspoeld met liefde, met dankbaarheid.

Vandaag, bid voor ons team in Kitale. Bid voor de baby's, de kinderen en meisjes in BidiiHome, EstherHome en Upright Home. Bid voor de gebedsbeweging in Kenia. Bid voor het YouthApart team als ze de scholen ingaan, voor de jongeren bidden en voor opwekking in Kenia,  op de angalia radio show en op reis zijn terwijl ze Gods liefde delen. Bid voor de kerken in Turkana. Bid voor de gebedshuizen in DRCongo, bid voor de weduwen in Mogadishu. Bid voor ze, en deel in het verhaal wat God aan het vertellen is.

Bedankt dat je deel bent van de reis...