‹ Terug naar het overzicht

Het is tijd om het grote nieuws te vertellen... Hoogteijling nummer 3 is in aankomst!!! We zijn nu 18 weken zwanger en zo blij jullie over hem/haar te vertellen!

In DRCongo, afgelopen november kwamen we erachter. Een week later zat Daniel vast in het oorlogsgebied. Ik was met de kids en ons ACTS team terug naar Kenia gegaan- biddend dat hij er weer veilig uit zou komen.

We dachten dat ik nog heel vroeg in de zwangerschap was, maar ik vertelde Daniel dat ik toch graag een echo wilde doen zodra hij weer thuis zou zijn uit de DRC. Vooral omdat we al meerdere miskramen hebben gehad, wilde ik gewoon weten of alles in orde was of niet.

Het was heel moeilijk en stressvol, om apart te zijn en alle spanning wat zo’n situatie waar Daniel in zit met zich meebrengt, vooral als hij op zo’n missie is waar we niet zeker van zijn of hij er ooit weer uitkomt... ja, we hebben er al een paar van die gehad.

Als we bijna 30 jaar terug gaan: Daniel’s vader is overleden toen hij 3 jaar oud was, terwijl ze zendelingen voor OM waren in Turkije.

We geloven dat Daniel een belofte van God kreeg dat hij zijn kinderen zou zien opgroeien- zelfs al zijn onze situaties vrij gelijk.. ook op het zendingsveld en in onze 30’s en ook een zoon en een dochter..

nou ja, lang verhaal kort... deze belofte heeft me er doorheen getrokken toen Daniel vast zat in DRCongo, wetende dat we onze geweldige Aiden en Leona hebben en een kleine onderweg.

Na een wonder kwam hij terug in Kitale op ‘thanksgiving’ day... we waren zo enorm blij! Nadat hij een beetje was bijgekomen, waren we klaar voor de volgende uitdaging: een echo bij Dr. Matasi onze Keniaanse gynaecoloog. Toen we de echo deden kregen we slecht nieuws.. We waren 6 weken onderweg, maar de placenta was leeg. We waren enorm van slag.

We hebben we onze vorige baby bij 14 weken zwangerschap verloren toen ik in de Filippijnen was en we waren niet klaar voor een volgende slag.

We huilden... voelden ons boos... huilden nog iets meer...en het leven ging door..

Daniel had een volgende reis gepland staan naar Ethiopie en Djibouti de volgende dag, en ik moest het weer even in mijn eentje runnen... we hadden ons ACTS team nog bij ons in Kitale, en een YouthApart base die geleid moest worden en ik was een emotioneel wrak!!!

Een hoop gebed en doorzettingsvermogen redde ons door de 10 dagen die toen volgden. Toen Daniel terugkwam van zijn reis, besloten we maar gelijk weer terug naar de dokter te gaan. We hadden nog maar 2 dagen in Kenia voordat we terug zouden vliegen en we wilden weten of we ons moesten voorbereiden op een ziekenhuisopname, zodat we dat nog konden doen voordat we weer zouden gaan reizen.

Het rare in dit hele verhaal is, dat ik me totaal zwanger voelde en ik voelde zoveel geloof voor deze baby. Nou, we kregen ons wonder! We gingen naar de dokter, deden de scan- hij draaide het scherm naar me toe en zei ‘hier is je baby....’ mooie hartslag en 8 weken zwanger!

We huilden van blijdschap. De dokter vertelde ons dat afgelopen keer dat we kwamen, hij thuis met zijn vrouw samen voor ons gebeden had- wij waren hier nu en aanschouwden het wonder.

Dus... we voelen ons nu eindelijk op ons gemak om ‘de wereld’ te vertellen dat onze nieuwe Hoogteijling in Juli zal arriveren!! We zijn nu 18 weken zwanger en super super blij.