‹ Terug naar het overzicht

Nieuwe ontwikkelingen

Ongeveer drie jaar geleden toen Marlies en ik in Nederland waren om te spreken op een conferentie kwam een vriend van ons, Jaap Dieleman naar ons toe en hij had het idee dat God tegen hem zei dat Hij onze basis van Afrika terug naar het westen zou verplaatsen maar dat ons werk in Afrika door zou gaan en dat we juist Afrika beter zouden dienen vanuit die nieuwe basis. Marlies en ik wisten niet gelijk wat we daar mee aan moesten en 'zetten het even op de plank'.

Maar een jaar later waren we weer in Nederland en kwam Jaap weer naar ons toe met precies dezelfde boodschap. Nu raakte het ons want we hadden echt het idee dat dit een 

woord van God was en opnieuw weidden we ons toe aan Gods plan voor onze levens. 

We gingen door met ons werk in Kitale, Kenia en toen zijn we in 2011 voor zes maanden naar IHOP (International House of Prayer) gegaan voor een periode van training.

In de afgelopen 6 jaar is onze relatie met IHOP gegroeid en is het een plaats geweest waar we altijd bemoedigd en verfrist werden in onze wandel met God. Op een hele wonderlijke manier hebben we daar vorig jaar een huisje kunnen kopen. (zie het andere verhaal over hoe God ons een huis gaf)

Terwijl we in Kansas City waren begon God halverwege onze tijd daar heel duidelijk te spreken tot ons over hoe IHOP onze nieuwe basis zou worden.

God sprak en bevestigde door 14 verschillende mensen in 5 verschillende landen en door allerlei omstandigheden heen dat IHOP onze nieuwe basis zou worden. 

IHOP is een grote organisatie die ons een context biedt waarbinnen we ons werk op de lange termijn, als gezin, vol kunnen houden. In Kitale hadden we wel enkele uitdagingen met onze kinderen waar we niet uit kwamen. Terwijl we in Kansas City waren zagen we hoe enorm goed het onze kinderen deed om deel te zijn van een goede gemeente en hoe ze daar tot leven kwamen.

Binnen IHOP zullen we gaan meewerken met ACTS wat de zendingsschool van IHOP is om jonge zendelingen op te leiden en uit te zenden naar de donkerste plaatsen van deze wereld. Ook zullen we programma's gaan ontwikkelen om IHOP te helpen Afrika te dienen en proberen een brug te slaan tussen Afrika en IHOP.

We zullen nog steeds veel naar Afrika toe gaan en ook ons werk in Kitale gaat door. Onze goede vrienden Mwangi en Pauline waar we al vele jaren mee werken zullen het werk overzien in Kenia.

De naam 'YouthApart' waaronder we werkten in Kenia is veranderd naar 'Milele' wat eeuwigheid betekent in het Swahili. Het is altijd ons verlangen geweest om levens voor eeuwig te veranderen en te werken met het zicht op de eeuwigheid.

In Kenia ligt de focus op 4 dingen: single tiener moeders, wezen, gebedswerk en business om lokaal inkomsten te genereren voor de projecten.

Het Estherhome, de kindertehuizen en ons huis van gebed gaan op volle kracht verder en worden dagelijks geleid door Keniaanse leiders waar we de afgelopen 8 jaar mee hebben kunnen samenwerken en blijft onder onze eindverantwoording.

Naast deze basis in Kitale, zouden we in de toekomst graag ook in andere Afrikaanse landen dezelfde dingen op willen zetten en overzien vanuit Kansas City. Dit onder Milele International.

Deze maand (Juni 2012) verhuizen we naar Kansas City. Het was nooit onze droom om in Amerika te wonen, we dachten dat we voor de rest van onze levens in Afrika zouden blijven maar we gaan waar God ons zendt en onze droom is om Zijn naam groot te maken in Afrika en in de naties van deze wereld en wij willen hier op aarde Zijn Koninkrijk bouwen op Zijn manier. We zijn enthousiast over Gods duidelijke leiding en de dingen die komen gaan. 

Tegelijkertijd is deze overgang spannend en emotioneel en vragen we om gebed en voortdurende steun voor ons gezin. We zullen door gaan met het leven in geloof. Zowel financieel en op elk ander gebied in onze levens.